Tips

Het kan best spannend zijn om je kindje naar de kinderopvang te brengen. Aangezien Jottum al sinds 2004 bestaat, weten we wel een beetje wat er speelt. Daarom hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: Kinderopvangtoeslag

Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om een toeslag te krijgen voor de kosten die je maakt voor kinderopvang. Deze toeslag moet je zelf aanvragen bij de belastingdienst.

De hoogte van de toeslag hangt af van hoeveel uren je werkt en hoeveel uren opvang je afneemt. De belastingdienst heeft daarom een handige rekentool voor je online gezet.

Bereken je toeslag met de rekenhulp toeslagen. Als je de toeslag wilt aanvragen, heb je ons LRKP nummer nodig: 149694362.

Tip 2: Broertjes en zusjes

Omdat het voor je kindje prettig is om bij een bekend gezicht in de buurt te zijn, is het fijn als een broertje of zusje bij dezelfde opvang geplaatst kan worden. Daarom krijgen broertjes en zusjes voorrang bij de plaatsing.

Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon heel handig als je maar naar รฉรฉn kinderopvang hoeft.

Tip 3: Verzorging

Een belangrijke bezigheid is de dagelijkse verzorging: eten, wassen, verschonen en aankleden. Op dit moment kan je werkelijk met je kind samenzijn en kan je elkaar leren kennen. Als jij als volwassene de tijd neemt om je aan te passen aan het tempo van het kind, krijgt je kind de kans om zich op de handelingen in te stellen. Zo kan het meedoen aan het samenspel van de verzorging.

Doordat je kind kan meedoen, leert het dat het invloed kan uitoefenen op situaties waaraan hij of zij deelneemt. Zo wordt er vertrouwen opgebouwd, waarmee de basis wordt gevormd voor de eerste sociale contacten.

Probeer dus je tempo aan te passen en geniet van het moment. Deze manier van verzorging passen we bij Jottum ook toe. We hebben het vastgelegd in ons pedagogisch beleid.